Huis...


De Paay Uilen- en dierenpark
in Beesd. Aan de kronkelende dijk van de Linge onder hoge bomen worden hier 78 verschillende diersoorten op 1 hectare grond gehouden.

Slot Loevestein. Vanuit Gorinchem vaart u met de fietspont naar Loevestein. Bekijk het kasteel en doe mee aan een spannende speurtocht: leer de Vesting3hoek spelenderwijs kennen en zoek het goud van Magister Ambrosius!

Glasblazen en Leerdam. Lekker zittend op een tribune de hitte voelen van het vuur waarin het glas wordt gesmolten. Zo dichtbij is de demonstratie van het glasblazen. Kunstenaars maken de meest prachtige objecten. Daarna pannenkoeken eten in `t Veerhuys .

Het Lingebos. Hier bevindt zich een grote recreatieplas met zandstrand en speeltoestellen voor kinderen. Het speelbos 'De Kleine Waterlinie' is in de winter van 2008 / 2009 aangelegd door Staatsbosbeheer en betekent een waar avontuur voor ieder kind. Kanonnen, een heus speelfort omringd door water, een waterspel en een doolhof, het is er allemaal te vinden. Natuurlijk mogen ze hier ook buiten de paden komen om stoere hutten en dammen te bouwen. Aan het eind van de dag pannenkoeken eten bij `Het Lingebosch`.

Voor als het even regent of voor 's avonds zijn er in de B&B volop spelletjes aanwezig, plus een grote verzameling stripboeken van Suske en Wiske en Asterix en Obelix.

De B&B ligt op korte afstand van de 18 holes-golfbaan The Dutch.

The Dutch is een Inland Links Golfcourse op International Championship-niveau en ontworpen door de beroemde Schotse golfer en topdesigner Colin Montgomerie.

De baan is aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen en is daarmee koploper voor wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en bespeelbaarheid in Nederland. Uitdagend voor golfprofessionals, maar ook speelbaar voor de gemiddelde golfer. 

 

 

De beschermde natuurgebieden van twee nationale landschappen, te weten het Rivierenlandschap en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, staan borg voor prachtige fietstochten langs de Linge en de Waal (na Gorinchem de Merwede). Maar ook wat verder weg, langs de Giessen en de Goudriaan, is het heerlijk fietsen met prachtige vergezichten en intiem kronkelende dijkjes. De diverse pontjes bij SpijkHeukelum en Enspijk versterken het vakantiegevoel.

Fietsen zijn te huur in Heukelum: Fietskees. Als u bijtijds bij mij fietsen bespreekt, zorgt Fietskees dat die voor u klaarstaan bij de B&B.

Om uw route uit te stippelen zijn er de fietsknooppuntenkaarten.

De landelijke fietsroute17, ook wel de Rijn-Deltaroute, voert langs het huis. LF 7 of de Overlandroute en de LF 9 passeren op korte afstand van de B&B.

De Linge is een rivier die zich bij uitstek laat verkennen vanaf het water. De geruisloze kano leent zich er prima voor de romantische kronkelingen van de rivier in alle rust te ervaren.

Er  zijn op diverse plekken kano`s te huur:

 

Als het kanoën u te zwaar valt zijn er ook elektrische sloepen te huur:

Direct vanuit de voordeur van de B&B zijn er prachtige wandelingen te maken. Linksaf gaat u richting het Lingebos, dat een prachtig wiel, fortificaties van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en een recreatieplas te bieden heeft. Rechtsaf gaat u richting de magnifieke bocht in de Linge, met daarachter de afgraving van de vroegere steenfabriek. Dat is nu een zeldzaam natuurreservaat, waar u grotendeels over een knuppelpad wandelt tussen de boorden van de Linge en het water in de afgraving.

Verder zijn er in de Gemeente Lingewaal diverse wandelingen uitgezet. Informatie hierover ligt op de leestafel in de B&B.

De B&B ligt aan het Waterliniepad, terwijl diverse wandelingen van Ontrack min of meer langskomen. Ook de NS wandelroute Fort Vuren passeert langs het huis.