De Paay Uilen- en dierenpark
in Beesd. Aan de kronkelende dijk van de Linge onder hoge bomen worden hier 78 verschillende diersoorten op 1 hectare grond gehouden.

Slot Loevestein. Vanuit Gorinchem vaart u met de fietspont naar Loevestein. Bekijk het kasteel en doe mee aan een spannende speurtocht: leer de Vesting3hoek spelenderwijs kennen en zoek het goud van Magister Ambrosius!

Glasblazen en Leerdam. Lekker zittend op een tribune de hitte voelen van het vuur waarin het glas wordt gesmolten. Zo dichtbij is de demonstratie van het glasblazen. Kunstenaars maken de meest prachtige objecten. Daarna pannenkoeken eten in `t Veerhuys .

Het Lingebos. Hier bevindt zich een grote recreatieplas met zandstrand en speeltoestellen voor kinderen. Het speelbos 'De Kleine Waterlinie' is in de winter van 2008 / 2009 aangelegd door Staatsbosbeheer en betekent een waar avontuur voor ieder kind. Kanonnen, een heus speelfort omringd door water, een waterspel en een doolhof, het is er allemaal te vinden. Natuurlijk mogen ze hier ook buiten de paden komen om stoere hutten en dammen te bouwen. Aan het eind van de dag pannenkoeken eten bij `Het Lingebosch`.

Voor als het even regent of voor 's avonds zijn er in de B&B volop spelletjes aanwezig, plus een grote verzameling stripboeken van Suske en Wiske en Asterix en Obelix.

Kinderen...